Hlavní obsah

Poslední Lasicův snímek. Krátce před smrtí se herec usmíval

Bratislava

Slovenský herec Milan Lasica zemřel v neděli večer ve věku 81 let přímo na jevišti bratislavského divadla Studio L+S během koncertu se svou oblíbenou kapelou Bratislava Hot Serenaders. Koncert zachytil slovenský fotograf Rudolf Baranovič, který vyfotil Lasicu krátce před smrtí. V pondělí pak zveřejnil na sociálních sítích snímek, na němž se slovenský herec usmívá.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Milan Lasica

Článek

„Sbohem, maestro. Měl jsem rád váš humor a pohled na život. Dnes má poslední fotka mistra ze zákulisí,“ napsal k fotce Baranovič s tím, že ani v momentech těsně před kolapsem Lasicu neopustil humor.

Lasica dozpíval píseň Já jsem optimista, uklonil se divákům během děkovačky a po náhlé poruše srdečního rytmu se sesunul k zemi. Po následné dvacetiminutové resuscitaci byla konstatována jeho smrt.

Milan Lasica by měl mít státní pohřeb, na Slovensku sepisují petici

Kultura

Manžel Magdy Vášáryové, s níž má dvě dcery, by mohl mít státní pohřeb poté, co sepsali jeho fanoušci petici k tomuto aktu. Vládní strana Svoboda a Solidarita (SaS) pak chce koaličním partnerům navrhnout, aby na počest Lasicovy smrti byl na Slovensku vyhlášený státní smutek.

Lasica si zahrál v československých filmech po boku svého dlouholetého partnera Júlia Satinského jako Srdečný pozdrav ze zeměkoule, Tři veteráni či Vážení přátelé, ano.

V roce 2003 dostal od prezidenta Václava Havla státní vyznamenání Medaili za zásluhy.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Pietní místo před vchodem do bratislavského Studia L+S.

Milan Lasica se po písničce uklonil, sesunul se k zemi a zemřel na jevišti

Kultura

Reklama

Výběr článků

Načítám