Hlavní obsah

Policistům pomáhal s hledáním drogových dealerů, v živém vysílání byl zastřelen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve městě Wingate v americkém státě Severní Karolína došlo v pondělí k vraždě pětapadesátiletého Prentise Robinsona. Ten ve chvíli, která se mu stala osudnou, vysílal živý přenos na sociálních sítích. Video policistům následně pomohlo k identifikaci pachatele, který se k činu o den později přiznal, píše server Fox 46.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Bez toho, aby sám sebe natáčel v živém vysílání na Facebooku, vyrazil pětapadesátiletý Robinson do ulic údajně jen velmi zřídka. Na videích prý obvykle pouštěl hudbu, u níž přemítal nad životem. Velmi často však také hovořil o lidech, kteří ve městě prodávají drogy, což se mu s největší pravděpodobností stalo osudným.

Podle informací Robinsonových příbuzných se čas od času snažil tamní policii pomoci s hledáním drogových dealerů, a to i navzdory tomu, že měl sám spoustu problémů. To byl ostatně možná i důvod toho, proč byli strážníci z jeho snahy povětšinou spíše otráveni, píše server Fox 46.

Když se v pondělí dopoledne procházel po městě, jako obvykle vysílal ze svého mobilu připevněného na selfie tyči živý přenos. V jeden okamžik se však k němu přiblížil muž se zbraní v ruce. Robinson mu ještě stihl říct, že je v živém vysílání, ani to ho však neodradilo od střelby.

Na záběrech bylo údajně viditelné, jak kamera padá k zemi a pachatel z místa činu utíká. Policisté následně našli Robinsona ležet na zemi s několika střelnými ranami. Ihned ho prohlásili za mrtvého.

S ohledem na to, že byl pachatel na videu částečně zachycen, záběry policistům posloužily k jeho identifikaci. Střelcem byl pětašedesátiletý Douglas Cleveland Colson, jenž se k činu v úterý ráno sám doznal. Okolnosti případu se nyní vyšetřují.

Reklama

Výběr článků

Načítám