Hlavní obsah

Policisté ze Seattlu rozstříleli zloděje v kradeném Camaru

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Seattle

Policie v americkém Seattlu zveřejnila záběry z velmi dramatické honičky. Její muži pronásledovali zloděje v kradeném Chevy Camaro, řidič se však stále nechtěl vzdát. Ve zdemolovaném autě v totálním obklíčení ještě zkusil udělat rychlou otočku a ujet, policisté však na vůz zahalený kouřem spustili mohutnou palbu a podezřelého zastřelili, uvedla agentura AP.

BEZ KOMENTÁŘE: Policie zveřejnila videozáznam celé honičkyVideo: AP, Seattle Police Department

 
Článek

Incident se odehrál v neděli odpoledne poté, co zaměstnanci místní kavárny oznámili, že k nim přijel ozbrojený muž. Ten poté podle policie v různých podnicích ohrožoval zbraní personál, ukradl několik vozidel, až nakonec přinutil dva pracovníky půjčovny aut, aby mu vydali Chevy Camaro.

V něm ujížděl policii rychlostí 112 kilometrů v hodině, přitom po nich střílel. Policisté nakonec do jeho už tak zdemolovaného vozu několikrát najeli, čímž ho zastavili. Když se ale i přesto pokusil z místa ujet, desítka ochránců zákona po něm začala hromadně střílet.

V úterý policie zveřejnila mužovu totožnost. Jednalo se o Raymonda Azeveda, který měl za sebou bohatou kriminální minulost. Od roku 1998 byl čtyřikrát ve vězení, mimo jiné i za nedovolené držení střelné zbraně. Naposledy opustil brány nápravného zařízení loni v říjnu a do minulého měsíce byl pod komunitním dohledem.

Při honičce měl u sebe dvě střelné zbraně.

Reklama

Výběr článků

Načítám