Hlavní obsah

Policie chce stíhat Jacksona za křivé obvinění z brutality

NEW YORK

Americká policie ve středu nařídila vyšetřit, zda je oprávněné obvinění ze strany zpěváka Michaela Jacksona, podle kterého se při svém zatčení 20. listopadu stal obětí policejní brutality. Šéf policie přitom pohrozil, že bude stíhat popovou hvězdu za křivou výpověď, pokud vyšetřování jeho příslušníky očistí.

Foto: Jan Salač

Fanoušci se opět sejdou na zlínském svahu.

Článek

"Mám doslova vykloubené rameno. Hrozně mě to bolí. Mám trvalou bolest, která mi znemožňuje v noci spát," řekl zpěvák v neděli televizi CBS. Ta následně zveřejnila fotografii jeho otlačené paže. Vyčetl také policii, že ho dala na celých 45 minut do cely s fekáliemi.

Šerif v Santa Barbaře, kde byl Jackson zadržen, Jim Anderson na tiskové konferenci prohlásil, že ho zpěvákovo obvinění šokovalo a zneklidnilo. Poznamenal, že Jackson ani jeho advokát v době zatčení nevznesli žádnou stížnost. "Je to lživé obvinění a podle toho budeme postupovat," uvedl Anderson.

Jackson se bude zpovídat z údajného sexuálního obtěžování 12letého chlapce poprvé 16. ledna. Popová legenda vznesená obvinění odmítá. "Když vidím dítě, vidím tvář Boha. To je důvod, proč děti tolik obdivuji," vysvětlil svůj blízký vztah k mladistvým zpěvák.

Reklama

Související články

Jackson chce stále sdílet své lože s dětmi

Michael Jackson, který čelí obvinění ze sexuálního zneužívání dětí, se rozhodl poprvé od vznesení obvinění veřejně vystoupit. Učinil tak v diskusním pořadu 60...

Výběr článků

Načítám