Hlavní obsah

Michael Jackson před procesem propaguje své album

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES/LONDÝN

Michael Jackson, který má 16. ledna stanout před soudem kvůli obvinění ze sexuálního obtěžování nezletilého chlapce, odjel do Británie propagovat svoje nové album. Přestože mu hrozí trest ve výši 24 let, americká justice mu nezabavila pas a tak může až do 6. ledna cestovat, jak se mu zlíbí, což vzbuzuje ve světě rozpaky.

Foto: Jakub Škoda
Článek

"Musím přiznat, že mě poněkud překvapilo, že v Americe může být někdo zproštěn soudního zákazu vycestovat do zahraničí jen proto, aby mohl komercializovat své cédéčko," řekl v rozhovoru pro BBC vicepremiér John Prescott. "Divil bych se, kdyby takové povolení dostal řadový občan, pokud by například chtěl navštívit svou matku. Je to ale jejich rozhodnutí (orgánů USA), ne naše," dodal.

Jackson na svých internetových stránkách poděkoval fanouškům za podobu krátkým prohlášením v němž uvádí: "Jsem doopravdy zaplaven výlevy podpory, kterou jste mi poskytli v posledních týdnech. Dotkli jste se mého srdce způsobem, jaký se slovy nedá odpovídajícím způsobem vyjádřit."

Několik stovek Jacksonových obdivovatelů se také v sobotu sešlo na jeho kalifornském ranči Neverland, aby mu projevili podporu několik hodin před plánovaným odletem do Velké Británie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám