Hlavní obsah

Počet obětí záplav na severu Venezuely se podle prezidenta vyšplhá nad 100

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počet obětí záplav a sesuvů půdy na severu Venezuely zřejmé vystoupá na 100 lidí. Řekl to venezuelský prezident Nicolás Maduro. Podle viceprezidentky Delcy Rodríguezové záchranáři nalezli těla 43 obětí a po dalších více než 50 lidech se stále pátrá, uvedla agentura AFP.

Počet obětí záplav na severu Venezuely se podle prezidenta vyšplhá nad 100Video: Reuters

 
Článek

„Očekáváme, že při této tragédii, při této přírodní katastrofě zemřelo zhruba 100 lidí,“ prohlásil v televizi Maduro.

Po pohřešovaných stále pátrají záchranáři a hasiči, kterých je v oblasti několik tisíc, i příbuzní. Podle záchranářů je ale šance, že naleznou pohřešované naživu, malá, řekl jeden z nich agentuře AFP. „Řídíme se pachem (rozkládajících se těl), dnes (v úterý) jsme tento pach cítili v mnoha domech,“ uvedl jeden z hasičů.

Foto: Profimedia.cz

V souvislosti s hurikánem Julia zasáhly Venezuelu silné deště

Silné deště zasáhly město Las Tejerías, které se nachází 70 kilometrů od Caracasu, na konci minulého týdne v souvislosti s hurikánem Julia. Způsobily záplavy a sesuvy půdy, které podle úřadů zničily na 300 domů, 15 podnikatelských objektů a jednu školu. Maduro obyvatelům slíbil vládní podporu. „Nenecháme nikoho na holičkách,“ řekl s tím, že by jeho země uvítala mezinárodní pomoc. V ostatních částech Venezuely se pořádají veřejné sbírky na pomoc lidem zasaženým touto katastrofou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám