Hlavní obsah

Po nálezu dětských hrobů vzplály v Kanadě další kostely

Právo, ČTK, doh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na území původních obyvatel Kanady v provincii Britská Kolumbie v sobotu shořely další dva kostely.

Foto: Library And Archives Canada, Reuters

Hlavní administrativní budova internátní školy v Kamloops v Kanadě na dobovém snímku pocházejícím z období kolem roku 1970.

Článek

Od nedávného nálezu dvou dětských pohřebišť na pozemcích katolických internátních škol pro původní obyvatele Severní Ameriky, která skrývala téměř tisícovku těl, už shořely čtyři kostely.

Kanada hlásí další hrůzný nález: stovky neoznačených hrobů na místě bývalé internátní školy

Amerika

Podle kanadských hasičů oba kostely vzplály necelou hodinu po sobě a byly zcela zničeny. Vyšetřovatelé vše považují za „podezřelé“. Policie vyšetřuje dva případy z minulého pondělí, kdy shořely církevní stavby v obcích Penticton a Oliver.

Výzva papeži

Nález více než 750 neoznačených hrobů u bývalé katolické internátní školy pro děti původních obyvatel v provincii Saskatchewan úřady ohlásily minulý týden, obdobný nález s ostatky 215 dětí Kanadou otřásl v květnu.

Obyvatelé Toronta se složili koťátku na nový řitní otvor

Koktejl

Za dřívější kanadskou politiku odebírání dětí kanadských indiánů se veřejně omluvil kanadský premiér Justin Trudeau. Vyzval zároveň papeže Františka, aby do Kanady přicestoval a omluvil se také.

Reklama

Výběr článků

Načítám