Hlavní obsah

Patnáctiletá dívka na vídeňském nádraží srazila zákeřným kopancem 84letou seniorku. Asi moc drog, hájila se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podmíněný trest dostala patnáctiletá dívka za útok na 84letou seniorku v podchodu na vídeňském nádraží Heiligenstadt. Agresivní teenagerka ženu zezadu silným kopancem srazila k zemi tak, že oběť skončila s těžkými zraněními v nemocnici.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Napadená žena utrpěla zlomeniny v oblasti očního důlku, zlomeniny horní čelisti a lícní kosti, má tři zlomená žebra, pohmožděniny hlavy, tržnou ránu na čele a odřeniny kůže. Podle serveru Plus24.at má útočnice turecké kořeny a vyšetřovatelům tvrdila, že žena předtím na její adresu vyřkla rasistickou poznámku.

Incident se odehrál loni na podzim a tento týden případ projednával soud. Z přelíčení vyplynulo, že dívka přijela na nádraží z Česka, kde si prý nechala nalakovat nehty. Když procházela podchodem, upřeně sledovala svůj mobilní telefon.

Proti ní zrovna procházela zmíněná seniorka, a když se míjely, zavadily o sebe nechtěně rameny. Dívce mobil vypadl z ruky, načež dostala záchvat zuřivosti. V rozběhu zasadila staré ženě zezadu kopanec a vulgárně jí i se svou kamarádkou, která ji doprovázela, nadávala.

„Vypadala jsem jako zombie,“ vzpomínala napadená žena před soudem na čas strávený v nemocnici. Vše si prý pamatuje jen v útržcích. „Když jsem padala na zem, slyšela jsem křik dívek. Hystericky křičely, měly strach o ten mobilní telefon,“ dodala oběť útoku, který zachytily nádražní kamery. Že by napadená žena pronášela k dívkám rasistické urážky, záznamy neprokázaly.

Dívka se u soudu bránila tvrzením, že byla pod vlivem drog, proto prý reagovala agresivně. „Normálně jsem mírumilovný člověk. Stalo se to kvůli drogám, vzala jsem si toho moc,“ vypověděla teenagerka.

Oběť odmítla bolestné

Když soudce opakovaně přehrál záznamy z incidentu, útočnice se omluvila. „Je mi to ze srdce líto,“ prohlásila. Podle serveru OE24.at to ale vyznělo tak, jako by dívka měla větu nastudovanou.

Vzhledem k nízkému věku soud vyměřil útočnici za záměrné ublížení na zdraví deset měsíců vězení s podmíněným odkladem.

Překvapivě reagovala napadená seniorka, která k soudu přišla vypovídat v doprovodu svého vnuka. Prohlásila, že i přes četná zranění nepožaduje bolestné. „Nic nepotřebuji. Tím bych to chtěla celé uzavřít,“ uvedla.

Zaplatit si prý nechá jen zubní protézu, která se jí při pádu v ústech rozbila. Odsouzenou to bude stát 532 eur (13 400 Kč).

„Máma to vzdala.“ Ve Vídni zemřela 93letá žena, kterou měl brutálně znásilnit mladý Alžířan

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám