Hlavní obsah

Dva turisté vylezli bez jištění na vrchol milánské katedrály

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milán

Dvěma mladým Francouzům zřejmě nestačil pohled na milánskou katedrálu Narození Panny Marie zdola. Rozhodli se proto, že se vyšplhají až na hlavní věž věhlasného gotického svatostánku.

Foto: Profimedia.cz

Milánská katedrála Narození Panny Marie

Článek

V pátek ráno podle listu Corriere della Sera pronikli holýma rukama a bez jakéhokoli jištění až k soše Panny Marie ve výšce 108,5 metru, přičemž si nadšeně pořizovali fotografie a videa na své mobilní telefony. Částečně jim pomohlo lešení.

Zanedlouho je ale zatkla policie. Když je totiž kolem šesté ranní spatřila hlídka z přilehlého náměstí Piazza del Duomo a zalarmovala hasiče, mladíci ve věku 18 a 20 let dobrovolně slezli dolů a vydali se strážcům pořádku.

Vyšetřovatelé mají za to, že oba delikventi se v katedrále ukryli už ve čtvrtek večer po jejím uzavření a přenocovali tam. Za nelegální vniknutí do památky hrozí Francouzům pokuta více než tisíc eur (přes 24 tisíc Kč). Další postih je zřejmě nečeká, protože památku nijak nepoškodili.

Policisté zjistili, že mladíci patří ke skupině městských horolezců a parkourových nadšenců z Dijonu. V jejich telefonech vyšetřovatelé objevili záznamy z dalších podobných akcí v evropských městech, včetně zdolávání Eiffelovy věže v Paříži.

V milánské katedrále se konal pohřeb Silvia Berlusconiho

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám