Hlavní obsah

Papež opustil bezpečí Vatikánu a vzkázal světu, aby nebyl sobecký

Papež František vyzval svět, aby při uzdravování z epidemie způsobené koronavirem myslel na všechny a neopomenul žádnou část společnosti. Jinak to podle něj povede k ještě horší nákaze. Papež poprvé za více než měsíc opustil Vatikán a dnešní mši na neděli božího milosrdenství sloužil v téměř prázdném římském kostele Santo Spirito in Sassia.

Foto: Vatican Media, Reuters

Papež František

Článek

Pontifex řekl, že při uzdravování z nemoci covid-19 nadešel čas napravit všeobecnou nespravedlnost, která oslabuje zdraví celého lidstva.

Papež vyzval svět k ukončení válek a solidaritě v době pandemie

Zahraniční

"Teď, když očekáváme pomalé a namáhavé uzdravování z pandemie, existuje riziko, že zapomeneme na ty, kdo zůstali v pozadí. Můžeme pak být zasaženi ještě horším virem, totiž sobeckou lhostejností. Virem, jenž se šíří dojmem, že je život lepší, když je lepší pro mě, a že všechno bude dobré, když je to dobré pro mě," řekl František.

Papež naposledy z Vatikánu vyšel 15. března, aby se v Římě pomodlil za ukončení pandemie. Neděle božího milosrdenství připadá u katolíků na první neděli po Velikonocích.

V Itálii nemoc covid-19 usmrtila už přes 23 000 lidí. Vatikán se podrobil nařízení italských úřadů a pro veřejnost se uzavřel, papež proto slouží mše a dává audience bez přítomnosti veřejnosti.

Papež mimořádně požehnal Městu a světu

Koronavirus

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám