Hlavní obsah

Osm let žil s diagnózou HIV/AIDS a je zdravý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SAN FRANCISCO

Před osmi lety sdělil lékař Američanovi z Kalifornie, že se nakazil virem HIV a do několika let i přes okamžitě nasazenou léčbu zemře. Neúprosnou diagnózu potvrdily laboratorní testy. Opakovaná vyšetření provedená před několika dny však prokázala, že šlo o omyl. Údajně smrtelně nemocný pacient je zdravý.

Foto: Město Domažlice

Škoda Yeti outdoor je již třetím novým automobilem v garážích dobrovolných hasičů.

Článek

Jim Malone popisuje osm uplynulých let jako peklo. Bojoval s depresemi, výrazně zhubnul, při každém nachlazení očekával příchod smrti. Přestal pracovat.

Svůj volný čas trávil na schůzkách s nakaženými HIV, kvůli finanční tísni žil z charitativních prostředků. O tom, že jeho organismus nebojuje s HIV/AIDS, upozornil Malonea osobní lékař 4. srpna.

"Beru na sebe celou zodpovědnost za váš stav. Byla to moje chyba," napsal svému pacientovi Richard Karp. Postižený muž uvedl, že je samozřejmě šťastný, ale zároveň velmi rozezlený.

"Řekl mi: udělali jsme velikou chybu. Už nikdy nebudu nikoho léčit. Odpověděl jsem: chcete mi říci, že jsem ztratil osm let ve falešných představách blížící se smrti?" svěřil se televizi CNN.

Kauzu nyní prošetřují americké úřady. Malone je homosexuál. Diagnózu z roku 1996 přijal proto odevzdaně - kvůli HIV/AIDS v 90. letech už ztratil desítky přátel.

Tragickou chybu udělala laboratoř v Severní Karolíně. Nákazu údajně vykázal první vzorek - druhý byl už negativní. Nikdo přesto však šťastnou zprávu pacientovi nesdělil. Na omyl upozornil lékaře letos v srpnu počítačový systém.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám