Hlavní obsah

Obžaloba získala část důkazů proti Jacksonovi nezákonně

Právo, DPA, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

Obhájci popové legendy Michaela Jacksona (45) obviněného ze sexuálního zneužívání dvanáctiletého chlapce dosáhli dílčího vítězství. Při předběžném řízení před soudem v kalifornské Santa Maria souhlasil soudce Richter Rodney Melville s argumenty obhajoby, že vyšetřovatelé pracující pro obžalobu při prohlídce Jacksonova ranče Neverland překročili své kompetence.

Foto: Jana Vančatová

Kostel sv.Jiří je první stavbou v Lukové, kterou přijíždějící návštěvník uvidí

Článek

Prohledali totiž i místnosti, na něž se soudní příkaz o domovní prohlídce nevztahoval. "Jako důkazní materiál jsem připustil jen 34 z celkem 120 položek získaných při prohlídce," potvrdil Melville.

Melville neupřesnil, o jaký důkazní materiál se jedná, ví se však, že vyšetřovatelé na Neverlandu zabavili počítače, videokamery, dokumenty a video i audionahrávky. 

Obvinění popírá

Soudní proces se zpěvákem by měl začít počátkem příštího roku. Desetibodová obžaloba  Jacksona viní, že na Neverlandu opakovaně sexuálně zneužil nezletilého Thomase Masereaua a podával mu alkohol. Dále ho viní ze spiknutí a přípravy únosu.

Obvinění se většinou opírají o dřívější výpovědi chlapcovy matky. Zpěvák však veškerá obvinění odmítl.

Reklama

Související témata:

Související články

Jackson vyplatil chlapci za mlčení milióny

Zpěvák Michael Jackson (45) zaplatil před jedenácti lety údajně zneužívanému chlapci dvacet tři milióny dolarů (asi 690 mil. Kč). Rodina oběti musela...

Zpěvák Jackson žádá zastavit proces

Soudní proces s americkým zpěvákem Michaelem Jacksonem (45) obviněným ze sexuálního zneužití chlapce trpícího rakovinou by mohl ztroskotat ještě před výběrem...

Výběr článků

Načítám