Hlavní obsah

Obdivovatel jihokorejského odborníka na klonování se upálil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SOUL

Jihokorejský obdivovat odborníka na klonování Hwang U-soka, se v sobotu upálil. Poté se polil ředidlem na barvy a zapálil. Zemřel během převozu do nemocnice. Předtím rozdal několik desítek prospektů s výzvou, aby vědec pokračoval ve svých výzkumech.

Článek

Hwang zfalšoval převratný výzkum klonování kmenových buněk, podařilo se mu však jako prvnímu na světě naklonovat psa, afghánského chrta Snuppyho.

Sebevrah, kterému bylo kolem 50 let, se účastnil podle jihokorejské agentury Jonhap internetových rozhovorů v chatovací místnosti Miluji Hwang U-soka, ale aktivně se neúčastnil pouličních demonstrací na jeho podporu před několika týdny.

V chatovací místnosti zanechal před sebeupálením výzvu k uspořádání velké  demonstrace v sobotu v centru metropole Soulu.

Hwang se kvůli skandálu kolem své vědecké práce v prosinci veřejně omluvil a odstoupil ze všech funkcí, včetně postu univerzitního profesora. Kriminalisté nyní výzkumníka vyšetřují pro podezření ze zneužívání státních dotací. Pokud by byl Hwang odsouzen, hrozilo by mu až deset let vězení.

Reklama

Související články

Jihokorejští vědci poprvé naklonovali psa

Jihokorejští vědci ze Soulské národní univerzity jako první na světě naklonovali psa. Ve středu to oznámil vedoucí týmu výzkumníků U Sok-hwang. Psí klon...

Výběr článků

Načítám