Hlavní obsah

O Babišova marketéra Prchala mají zájem na Slovensku

Politický marketér Marek Prchal by po ukončení spolupráce s hnutím ANO Andreje Babiše mohl zamířit dělat kampaň na Slovensko. Podle Denníku N jedná o práci se stranou Svoboda a Solidarita (SaS) exministra hospodářství Richarda Sulíka.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Marketingový poradce Andreje Babiše Marek Prchal

Článek

List uvedl, že Prchal je se stranou v kontaktu už delší dobu, ale že na finální dohodu zatím nedošlo. Není tak jasné, jakou by měl v kampani roli.

Prchal začal pracovat pro ANO v roce 2013 a Babiš o něm mluvil jako o „géniovi sociálních sítí“ a o „největším guruovi“. Předtím byl Prchal třeba spoluautorem kampaně s názvem „Přemluv bábu“ z roku 2010. Pracoval také pro různé společnosti.

Sulíkova strana SaS získala ve volbách v roce 2020 málo přes 6 procent hlasů a stala se součástí vládní čtyřkoalice. Po vleklých sporech s předsedou nejsilnější vládní strany Obyčejní lidé a nezávislé osobnosti (OLaNO) Igorem Matovičem loni v září SaS opustila koalici a vláda premiéra Eduarda Hegera (OLaNO) se stala menšinovou. V prosinci 2022 hlasovala celá opozice včetně SaS pro vyslovení nedůvěry Hegerově vládě.

Předčasné parlamentní volby budou na Slovensku 30. září 2023. Preference strany SaS se momentálně pohybují mezi 6 a 7 procenty.

Prchal u Babiše skončil

Domácí

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám