Hlavní obsah

Nového podezřelého z vraždy Lindhové usvědčil test DNA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

STOCKHOLM

Ke středečnímu zadržení mladého muže podezřelého z vraždy švédské ministryně zahraničí Anny Lindhové vedly údajně výsledky analýzy DNA provedené na vzorcích jeho vlasů, které se policii podařilo získat. Podle agentury APA to ve čtvrtek ráno oznámilo internetové vydání švédského listu Dagens Nyheter s odvoláním na blíže neuvedené policejní zdroje.

Foto: Václav Vlasák

Sportovní hala v Kadani byla otevřena v červnu 2011.

Článek

Státní zástupkyně Agneta Blidbergová ve středu na tiskové konferenci oznámila propuštění původního podezřelého 35letého Pera Olofa Svenssona a následně zadržení dalšího muže.

Podle švédského tisku je jím zhruba 25letý mladík, který si krátce po útoku na ministryni v stockholmském obchodním domě nechal ostříhat vlasy. Policii se podařilo zajistit jejich vzorek, který se shodoval s DNA nalezenou na baseballové čepici vraha a noži, jímž Annu Lindhovou ubodal.

Samotář fixovaný na celebrity

Deník Dagens Nyheter k osobě domnělého pachatele uvádí, že zadržený se po činu snažil vyhledat psychologickou pomoc v nejmenované nemocnici, byl však odmítnut. Podezřelý prý měl problémy s drogami a je označován za samotáře s fixací na známé osobnosti. Do konfliktu se zákony se údajně dostal už dříve a byl označen za nebezpečného.

Podezřelý popírá vinu

"Jsme si jisti, že teď máme toho pravého," řekl podle agentury DPA švédským médiím zdroj blízký vyšetřování. Policie si je navíc jista, že druhý zadržený je mužem z videozáznamu, jenž bezpečnostní kamera z obchodního domu pořídila tři minuty před činem.

Nový podezřelý však podle svého obhájce spáchání vraždy popírá. Státní návladní dnes bude požadovat, aby na něj byla uvalena vazba.

Reklama

Související články

Švédská ministryně Lindhová zemřela

Švédská ministryně zahraničí Anny Lindhová, kterou ve středu odpoledne v supermarketu v centru Stockholmu pobodal neznámý útočník, ve čtvrtek dopoledne...

Lindhová bude mít svou známku i ulici

Švédská pošta se rozhodla připomenout osobnost zavražděné ministryně zahraničí Anny Lindhové vydáním poštovní známky. Svůj úmysl instituce zveřejnila...

Výběr článků

Načítám