Hlavní obsah

Německý kanibal prý chtěl maso, ne vraždu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERLÍN

"Chtěl jsem ho sníst, nechtěl jsem ho ale zabít," prohlásil v pondělí před soudem Armin Meiwes, který podle obžaloby zavraždil a částečně snědl svého známého. Teď mu za vraždu hrozí doživotí. To se Meiwesovi nelíbi, tvrdí že šlo o zabití na přání oběti.

Článek

Meiwes hledal přes internet někoho, kdo by se chtěl nechat sníst. Muže, který se mu ozval, pozval k sobě. Ještě než ho ale zabil, uřízl mu penis. Ten oba částečně snědli.

Meiwes v pondělí vypověděl, že doufal, že jeho oběť, třiačtyřicetiletý berlínský homosexuální inženýr, po amputaci penisu "zemře sám kvůli ztrátě krve", nebo že vypadne z okna. K tomu ale nedošlo. Meiwes nakonec bezvědomého Bernda Brandese podřízl, zmrazil a postupně snědl zhruba 20 kilogramů jeho masa.

Meiwes se před soudem snažil zdůraznit, že si jeho obět skutečně přála zemřít už od jejich seznámení na internetové diskuzi. Prý mu například napsal: "Doufám, že to myslíš skutečně vážně, protože to opravdu chci."

Všechno si nahrával na video

Oba homosexuální muži se podle Meiwese poprvé setkali 9. března 2001 na nádraží v německém Kasselu. Ještě toho večera Brandes zemřel. Meiwes dnes uvedl, že než Brandese podřízl, prosil prý nebe o odpuštění jak pro sebe, tak pro svou oběť.

Kanibal, který je podle psychiatrů sice hluboce narušen, ale žádnou duševní chorobou netrpí. Za svůj čin byl už jednou odsouzen. Dostal osm a půl roku vězení za zabití na žádost. Státní zástupce se ale proti rozsudku odvolal. Odvolací soud mu dal zapravdu, a tak se proces koná znovu.

Obžaloba tvrdí, že Meiwes spáchal vraždu, a spíše než přání oběti si plnil vlastní sexuální choutky. Proto si také všechno nahrával na video. Meiwesovi hrozí až doživotí.

České právo zabití na přání nezná, vychází z toho, že právo na život je základním lidským právem, kterého se nelze platně vzdát.

Reklama

Související témata:

Související články

Nahrávku kanibalismu zhlédne jen 12 lidí

Soud v německém Kasselu projednávající případ kanibalismu v pondělí pustí v síni videonahrávku se záznamem vraždy. Pořídil ji sám obviněný Armin Miewes (42),...

Výběr článků

Načítám