Hlavní obsah

Nehody autobusů straší Němce

Novinky, DPA, Jan Kovařík
ANSBACH/BERLÍN

Strach z cestování autobusem se po sérii havárií zmocňuje německých turistů. Cestující německého autobusu, který převážel turisty z Itálie do Erfurtu, v úterý dokonce zavolal policii na šestadvacetiletého řidiče, který byl značně unaven a ohrožoval jízdou všech 46 pasažérů.

Foto: Ivo Mitáček/HZS ZLK

Požár poničil především hospodářské budovy Kosenky.

Článek

Cestující německého autobusu, který převážel turisty z Itálie do Erfurtu, v úterý zavolal policii na šestadvacetiletého řidiče, který byl značně unaven a ohrožoval jízdou všech 46 pasažérů. Na odpočívadle dálnice A7 mezi Ulmem a Würzburgem cestující poprosil obsluhu benzinové pumpy, aby alarmovala policii. Ta zjistila, že muž byl za volantem 20 hodin bez většího odpočinku. Autobus byl odstaven a proti řidiči i jeho zaměstnavateli bylo zahájeno vyšetřování.

Nehod přibývá, lidé se bojí

Autobusové nehody jsou v současné době v Německu žhavým tématem. S blížícím se létem a časem dovolených se řada cestujících obává cestovat právě autobusem. Jejich strach je umocněn nedávnou sérií nehod, při nichž přišlo o život více než 50 Němců.

V sobotu způsobila nehodu autobusu u francouzského města Lyon nepřiměřeně vysoká rychlost jízdy v kombinaci se smykem na mokré vozovce. Tato chyba stála životy 29 turistů z Německa. Několik dní před touto katastrofou zase havaroval autobus v Maďarsku u Siofóku. Autobus se srazil s vlakem na železničním přejezdu. O život tehdy přišlo 33 Němců, většinou důchodců.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám