Hlavní obsah

Nebojte se vojenské porážky Putina, vyzval Zelenskyj Západ

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v sobotu na Mnichovské bezpečnostní konferenci vyzval státníky, aby se nebáli vojenské porážky ruského prezidenta Vladimira Putina na Ukrajině. Zelenskyj zdůraznil, že Putinova válka není jen bojem proti Ukrajině, ale proti všem pravidlům, protože případné ruské vítězství bude mít pro svět dalekosáhlé následky.

Foto: Alina Smutko, Reuters

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj

Článek

„Ukrajinci už vzdorují 724 dní. Kdo by si to před 725 dny vůbec pomyslel?“ prohlásil Zelenskyj o ukrajinské obraně, která už takřka dva roky čelí ruské invazi. Letošní rok podle ukrajinského prezidenta vyžaduje zesílenou podporu od spojeneckých zemí.

„Musíme nyní jednat, jinak Putin dožene svět do katastrofy,“ řekl. „Jak dlouho svět ještě dovolí Rusku takto jednat?“ položil si otázku.

„Nebojte se porážky Putina a zničení jeho režimu,“ řekl Zelenskyj. Pokud takové obavy bude svět mít, bude to podle hlavy ukrajinského státu jen povzbuzením pro nové ruské diktátory, kteří přijdou po Putinovi. Zelenskyj dodal, že evropské a asijské sousedství Ruska se v takovém případě stane temným místem.

Zelenskyj prohlásil, že Ukrajinci dokázali, že ruskou armádu je možné porazit a přinutit k ústupu. „Můžeme dobýt zpět své území a Putin může prohrát,“ zdůraznil.

Francie a Ukrajina podepsaly obrannou dohodu

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám