Hlavní obsah

Nebe nad Káhirou náhle potemnělo. Obří písečná bouře zahalila celý Egypt

Káhira

Obří písečná bouře, která od čtvrtka sužuje Egypt, si vyžádala už čtyři mrtvé. Server AfricaNews informoval, že v egyptské metropoli Káhiře náhle potemnělo nebe, když se přihnala bouře s oranžovými oblaky zvířeného písku a prachu.

Káhirou se prohnala písečná bouřeVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Podle agentury MENA ve více než 20milionovém hlavním městě vítr strhl k zemi obrovský billboard, který zasáhl motocykl a automobil na silnici pod ním. Zahynul při tom jeden člověk a dalších pět bylo zraněno.

Záchranáři se marně snažili oživit také dívku v káhirském satelitním městě Ramadán. Zřítil se na ni další billboard. Vyvrácená datlová palma pak podle agentury připravila o život muže v provincii Menufíja v deltě Nilu.

Poryv sfoukl muže z balkonu

Ve městě Suez východně od Káhiry podle agentury zemřel mladý muž, kterého poryv vichřice provázející písečnou bouři „sfoukl“ z balkonu ve čtvrtém patře.

Foto: Profimedia.cz

Bouře se přehnala také přes město Gíza

V Suezském průplavu, jenž patří k nejrušnějším na světě, vítr přesahoval rychlost 50 kilometrů za hodinu a zvedal více než čtyřmetrové vlny. Úřady uzavřely přístav Suez a Zaitijat na Rudém moři.

Písečné bouře, známé jako chamsin, jsou během jara a na začátku léta v Egyptě poměrně běžné. Aby písečná oblaka zahalila na dlouhé hodiny prakticky celý Egypt, je ale vzácné.

Foto: Profimedia.cz

Bouře poničila také billboardy na dálnici u města Benhá v provincii Kalúbíja

Bouře zničila jedinečný strom v Sieře Leone. Národní ztráta, okomentoval to prezident

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám