Hlavní obsah

Naštvaní Řekové protestují v centru Atén kvůli situaci na železnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Atény se stávají dějištěm rozsáhlých protestů, Řekové totiž viní vládu, že kvůli úsporným opatřením a liknavosti přispěla ke špatnému zabezpečení železniční sítě a je spoluzodpovědná za tragédii, která se stala před týdnem u města Larisa. Srazily se tam dva vlaky a nehoda si vyžádala 57 obětí. Středeční demonstraci vám Novinky přinášejí živě.

Živě: Protesty v Aténách po tragické srážce vlakůVideo: Reuters

 
Článek

Zaměstnanci řeckých železnic vstoupili do stávky a požadují okamžitou nápravu nynějšího stavu.

Odboráři kritizují vládu, že ji už několik let upozorňují na nedostatky varovného systému na řecké železnici, která se potýká také s nedostatkem zaměstnanců. Nehoda by se podle odborářů nestala, kdyby správně fungovala varovná signalizace.

Ve čtvrtek má podle agentury AMNA řecká vláda projednávat návrhy na okamžitá opatření, která by měla zajistit bezpečnost vlakové dopravy v zemi do doby, než bude fungovat elektronický bezpečnostní systém.

Návrhy jí má předložit nový ministr dopravy Jorgos Gerapetritis, který kvůli tomu provádí inspekce železniční infrastruktury.

Letecké záběry následků tragické srážky vlaků v Řecku

Evropa

Explozi při srážce vlaků v Řecku zachytila kamera, mrtvých je už 46

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám