Hlavní obsah

Nad Švýcarskem kvůli poruše nelétala dopoledne letadla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Curych
Aktualizováno

Technický problém v systému řízení letového provozu zastavil ve středu na několik hodin provoz na švýcarských letištích, uvedla agentura Reuters s odvoláním na úřad Skyguide. Po desáté dopoledne se pomalu začal obnovovat

Foto: Profimedia.cz

Letiště v Curychu

Článek

„Švýcarský poskytovatel vzdušné navigační služby Skyguide čelil brzo ráno technickému problému, kvůli němuž byl uzavřen z bezpečnostních důvodů švýcarský vzdušný prostor,” oznámila dispečerská služba ráno. Agentura DPA s odvoláním na mluvčího Skyguide uvedla, že příčinou přerušení letů byl hardwarový problém v IT síti. Možnost kybernetického útoku úřad vyloučil.

„Uzavření vzdušného prostoru zůstane v platnosti až do odvolání,“ dodal Skyguide. Okolo desáté se mu podařilo začít obnovovat provoz. Zatím není jasné, kolik spojů bylo výpadkem postiženo.

Vzdušný prostor Tchaj-wanu narušilo 30 čínských letadel

Zahraniční

„Nyní předpokládáme, že lety budou v omezené kapacitě obnoveny před polednem,“ uvedlo curyšské letiště v prohlášení. Ženevské letiště oznámilo, že bude uzavřené nejméně do 11 hodin.

Aerolinky Swiss International Air Lines sdělily, že dálkové spoje ve směru do Švýcarska odklánějí na letiště v sousedních zemích včetně Lyonu, Milána a Vídně.

Reklama

Výběr článků

Načítám