Hlavní obsah

Na Tchaj-wanu hořel věžák, počet obětí stoupl na 46

Aktualizováno

Při požáru třináctipatrové budovy v tchajwanském městě Kao-siung zemřelo podle místních úřadů 46 lidí a dalších 41 osob bylo zraněno. Původně se uvádělo 14 obětí a 55 zraněných. Požár propukl ve 2:54 místního času (20:54 SELČ), uhasit se ho ale podařilo o více než čtyři hodiny později.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Požár výškové budovy na Tchaj-wanuVideo: AP

 
Článek

Na místě i během odpoledne místního času zasahovalo 377 hasičů a záchranářů se 139 požárními vozidly. Zachránili 62 lidí mezi osmi a 83 lety. V budově žilo přes sto osob včetně řady seniorů s pohybovými problémy.

V dolní části budovy byly obchody, ale od sedmého do 11. patra sloužil dům k bydlení. Právě v těchto patrech nalezli hasiči se záchranáři další oběti.

Obrovský požár v Římě zničil na 30 autobusů

Evropa

Hasiči si nejsou jistí, co způsobilo požár, ten však byl mimořádně zuřivý a zničil několik pater. Nejsilnější byl v místě, kdy byl naskládán odpad. Nelze vyloučit, že se na požáru podílel lidský faktor, třeba nedbalost.

Jeden ze svědků uvedl, že ho uprostřed noci probudila mohutná exploze a pak uviděl dům v plamenech. Budova byla stará 40 let, v nižších patrech byly obchody a kanceláře a nad nimi byty.

Na místo neštěstí okamžitě přijel starosta města Čchen Čch'-maj a ministr vnitra.

Foto: AP

Požár výškové budovy na Tchaj-wanu

Reklama

Výběr článků

Načítám