Hlavní obsah

Na Srí Lance uhynuli sloni poté, co se na skládce pustili do plastového odpadu

Obyvatelé srílanského města Deegavapiya ležícího v regionu Ampara District volají po oplocení skládky odpadu, která se stala vyhledávaným místem divokých slonů. Záběry, na nichž se chobotnatci přebírají v odpadcích, pocházejí z 24. dubna. Nejméně šest slonů už v souvislosti s pozřením plastového odpadu uhynulo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Šest slonů zahynulo na Srí Lance poté, co na skládce sežrali plastový odpadVideo: AP

 
Článek

Skutečnost, že konzumace plastů ohrožuje slony na životě, je neoddiskutovatelná. Obyvatelům města však vadí také to, že zvířata při pravidelných návštěvách smetiště přebíhají přes jejich zemědělskou půdu. Zemědělci se tak necítí bezpečně a raději celé odpoledne nevycházejí ze svých domovů.

Důvodem úhynu šestice slonů je podle veterináře Nihala Pushpakumaraa z vládní agentury Department of Wildlife Conservation pozření látky s názvem polyethylen, která je hlavní složkou při výrobě jednorázových plastových výrobků.

Odpad je na tamní skládku dovážen z přilehlých měst Akkaraipattu, Sammanthurai a Kalmunai. Podle agentury AP by měl být v nejbližší době kolem skládky vystavěn plot, který by měl výskytu divokých slonů na skládce zamezit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám