Hlavní obsah

Na Slovensku zadrželi středoškoláka podezřelého z účasti na terorismu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Elitní policisté z Národní kriminální agentury (NAKA) zadrželi na západním Slovensku středoškoláka, kterého podezírají z účasti na terorismu. V pátek o tom informoval web aktuality.sk, kterému to mělo potvrdit několik nezávislých zdrojů. Ve večerních hodinách to potvrdila policie. Za veřejné schvalování teroristického útoku hrozí 3 až 10 let vězení.

Foto: Profimedia.cz

Policie SR

Článek

Zatím není jasné, čeho se měl zadržený mladík dopustit. Paragraf o účasti na terorismu obsahuje široké spektrum činností, kterých se mohl dopustit.

„Může jít o veřejné podněcování ke spáchání činu terorismu nebo jeho veřejné schvalování,“ konstatoval web. Další skupinu tvoří získávání nebo poskytování znalostí k výrobě výbušnin nebo zbraní pro spáchání teroristického činu.

Trestnému stíhání se vystavuje také ten, kdo jiného požádá, aby spáchal teroristický čin nebo se ho zúčastnil.

Slovenská policie potvrdila, že hlavním cílem bratislavského vraha byl premiér Heger

Evropa

Web aktuality.sk zdůraznil, že zadržení středoškoláka by nemělo nijak souviset s nedávným teroristickým útokem před podnikem Tepláreň v Bratislavě, kde se scházela LGBTI komunita. Devatenáctiletý pachatel zastřelil před podnikem dva muže ve věku 23 a 27 let. Po činu spáchal sebevraždu.

Vyšetřovatel NAKA po konzultaci se speciálním prokurátorem změnil právní klasifikaci střelby v Bratislavě na obzvláště závažný zločin teroristického útoku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám