Hlavní obsah

Na floridské dálnici neúspěšně přistávalo tryskové letadlo, dva mrtví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva lidé zemřeli v pátek odpoledne při neúspěšném pokusu o přistání letadla na dálnici na americké Floridě. Letadlo při přistání vrazilo do auta poté, co za letu přišlo o oba motory. Na palubě letadla bylo celkem pět lidí.

Letadlo vzplálo po nárazu do betonové zdi.Video: AP

 
Článek

Podle svědkyně Brianny Walkerové letadlo nejprve vrazilo podvozkem do pick-upu před jejím autem. Pick-up nárazem přišel o střechu a převrátil se. Jeho řidič podle Walkerové z auta vystoupil a „vypadal OK“.

Letadlo se po střetu s pick-upem dotklo dálnice a dostalo smyk, po asi deseti metrech narazilo do betonové zdi a vzplálo. „Bylo to neskutečné. Jako z filmu,“ prohlásila pro CNN Walkerová. „Šlo o vteřiny a mohli jsme být mrtví,“ dodala.

Podle americké Federální letecké správy šlo o tryskové letadlo Bombardier Challenger 600. Letadlo vzlétlo z letiště v Ohiu okolo jedné odpoledne místního času a mělo přistát ve floridském městě Naples zhruba v době havárie. Pilot letadla kontaktoval řídicí věž s požadavkem na nouzové přistání, protože stroj přišel o oba motory. Letiště v Naples tak vyklidilo ranvej, pilot letadla ale nakonec oznámil, že „už to na ranvej nezvládnou“.

Výsledky vyšetřování příčin nehody se očekávají do měsíce.

Letadlo nezvládlo přistání a srazilo se s autem na přilehlé silnici

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám