Hlavní obsah

Na Bermudy se řítí hurikán Fabian

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PAGET

Život na Bermudách v Atlantském oceánu v pátek téměř utichl poté, co obyvatelé uskutečnili nutné přípravy na příchod hurikánu Fabian. Ten by měl být nejsilnějším, jenž oblast postihne v letošním roce. Lidé zabednili dveře a okna a čekají na příchod hurikánu, jehož větry dosahují rychlosti 195 km/h.

Foto: Monika Soukalová

Součástí přípravy bojovníků je i sportovní diagnostika. Na fotce jí prochází profesionální mistr Evropy MMA André Reinders.

Článek

V sedm hodin ráno místního času bylo uzavřeno letiště a nebude otevřeno dřív než v neděli dopoledne.

Brzy ráno se hurikán nacházel asi 315 km od jižní části Bermud a na ostrovy by měl dorazit dnes pozdě v noci. Spolu s ním přijde prudký déšť a vzedmou se mořské vlny.

Podle CNN blížící se hurikán otestuje přísná stavební pravidla platící na Bermudách. Stěny budov tam musejí být 20 cm tlusté, aby ustály vítr o rychlosti 190 km/hod. Panují obavy, že síla Fabianu bude vyšší a Bermudy čekají podstatné škody.

Fabian zatím spadá do třetí kategorie na Saffir-Simpsonově škále síly hurikánů, což znamená, že by měl zanechat jen malé škody na rodinných domech a užitkových budovách. 

Na západní polokouli se jedná o třetí hurikán letošního léta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám