Hlavní obsah

Muž ve španělském klubu postřelil čtyři lidi, sám skončil pobodaný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V noci na pondělí 40letý Nizozemec v klubu ve španělském městě Marbella postřelil čtyři osoby, dvě jsou ve vážném stavu. Střelce samotného při potyčce pobodali na několika místech a jeho stav je také vážný, ale ne kritický. Incident, kterému předcházela rvačka, se stal asi hodinu po půlnoci v klubu Opium Beach Club, informoval španělský deník ABC.

Foto: Solarpix.com, Profimedia.cz

Opium Beach Club ve španělské Marbelle ráno po krvavé potyčce

Článek

Na tísňovou linku se obraceli lidé, kteří v klubu Opium Beach Club ve městě Marbella na jihu Španělska slyšeli střelbu. Z místa se rozutíkali vyděšení návštěvníci a zavládla panika. Policie po příjezdu našla čtyři postřelené a zadržela střelce. Podle španělského deníku ABC je jím 40letý muž, kterého při potyčce pobodali na hlavě, krku a zádech.

Dva postřelení jsou ve vážném stavu v nemocnici Costa del Sol. Dvaatřicetiletá žena se střelnými zraněními v oblasti břicha a pánve už musela v noci na pondělí podstoupit operaci. Stejně starý muž ve vážném stavu leží na JIP s poraněním hrudníku. Podle deníku ABC jsou oba irské národnosti.

Střelba propukla při nedělní párty v nočním klubu Opium Beach Club, kde měl vystupovat DJ Black Coffee. Potyčka začala ve VIP sekci, uvedl Daily Mail. Útočník poté střílel na tanečním parketu.

Před střelbou ochranka vyhodila jednoho z mužů, který se se střelcem dostal do křížku. Muž se do klubu vrátil s nožem a strhla se rvačka, při které jeho oponent vytáhl zbraň a postřelil čtyři návštěvníky klubu. Policie podle listu Daily Mail pracuje s teorií, že se střelec snažil cílit na muže, který jej pobodal, ale místo toho omylem zasáhl čtyři další návštěvníky.

V klubu zrovna oslavoval 24. narozeniny synovec španělského krále Froilán de Marichalar.

Na místě střelby se ocitla i nizozemská influencerka z reality show Love Island Kelly van der Minne. Na sociálních sítích sdílela svým 100 tisícům sledujících zážitky z traumatické střelby: „Nedělám si srandu. Byla jsem v klubu Opium v Marbelle a někoho zrovna postřelili, holku u stolu vedle nás,“ vypověděla vyděšená influencerka.

Zatkli teroristu spojeného s útokem na noční klub v Istanbulu

Evropa

Opium Beach Club je populární noční klub v jihošpanělském městě Marbella, jedné z nejvyhledávanějších turistických destinací na jihu španělského pobřeží. V minulosti město lákalo celebrity a politiky jako Bruce Willise, Antonia Banderase nebo Michelle Obamovou.

Reklama

Výběr článků

Načítám