Hlavní obsah

Muž syrského původu v německém obchodě pobodal čtyřletou holčičku. K dítěti neměl žádný vztah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve městě Wangen im Allgäu na jihu Německa pobodal ve středu odpoledne v supermarketu muž syrského původu s nizozemským občanstvím čtyřletou holčičku. Po útoku se nechal bez odporu zadržet. K dítěti neměl žádný vztah.

Foto: Profimedia.cz

Wangen im Allgäu

Článek

Pozadí útoků je stále nejasné. Napadená dívka byla v obchodě se svou matkou, uvedla ve čtvrtek policie. Svědci uvedli, že čtyřiatřicetiletý útočník dítě napadl z ničeho nic, píše web týdeníku Focus.

Podle policie si svědek v supermarketu všiml, co se děje, útočníkovi nůž vzal a sledoval ho, když pak z obchodu odešel. Zavolal také na tísňovou linku policie, která pachatele později zadržela nedaleko od supermarketu.

Soud by měl rozhodnout o vazbě pro útočníka ve čtvrtek odpoledne. Bližší podrobnosti o motivech zatím policie nesdělila.

Dítě bylo převezeno na kliniku, kde podstoupilo operaci. Holčička je ve stabilizovaném stavu, neutrpěla zranění, která by ji ohrožovala na životě.

V londýnském vlaku pobodali muže. Cestující útok natočili

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám