Hlavní obsah

Maďarský jackpot padl - jediný výherce má 2,971 miliardy!

– BUDAPEŠŤ
Novinky, Ivan Vilček, Budapešť

V maďarské sázkové hře Lottó padl jackpot a neznámý výherce získal rekordních 2,971 miliardy forintů (téměř 500 miliónů korun). Všech pět čísel uhodl jediný výherce, a tak se o závratnou sumu nemusí s nikým dělit. Představitelé státní firmy Szerencsejáték Rt., která hru provozuje, jméno výherce z bezpečnostních důvodů neprozradí.

Foto: internet

Maďarský šťastlivec si odnáší 2,971 miliardy forintů.

Článek

"Čekáme, že výherce nám nejdříve zatelefonuje. Pak ho požádáme, aby se dostavil osobně a dokázal nám, že je majitelem výherního tiketu," uvedl mluvčí firmy László Somorai. Následně budou peníze převedeny podle přání výherce na jeden, nebo více bankovních účtů.

Třímetráková výhra

"V žádném případě nevyplatíme výhru v hotovosti. Je to nepředstavitelné také proto, že pokud bychom ji vyplatili například v desetitisícových bankovkách, celková hmotnost výhry by dosahovala tři metrické centy. Pokud bychom bankovky položili vedle sebe, jejich délka by dosáhla 46 kilometrů. Bankovky položené na sebe by dosahovaly do výše 14 podlaží," dodal Somorai. Jacpot zůstal nepokořen celých 29 týdnů a Maďarsko zažilo za poslední měsíce opravdovou sázkovou horečku. Týdenně tipující podávali více než 14 miliónů tiketů a v sázkových kancelářích se tvořily koncem týdne dlouhé fronty. Tikety v Maďarsku podávali také občané sousedních států. Největší nápor pocítili na hranicích se Slovenskem a Rumunskem. K dosažení pohádkové výhry musel tipující uhodnout pět z devadesáti čísel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám