Hlavní obsah

Luxusní výletní loď vezla kokain za milion liber

DPA, Lenka Hloušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SOUTHAMPTON

Britská policie zadržela ve středu v southamptonském přístavu 3 cestující luxusní výletní lodi Coronia, v jejichž zavazadlech následně zajistila desítky kilogramů kokainu. Cena pašované drogy by při prodeji na ulici podle odborníků vyšplhala na 1,16 milionů liber (asi 58 mil.Kč).

Foto: Pavel Kalina

Část vystaveného paroží

Článek

"Zatkli jsme 3 muže, u nichž jsme zajistili přes 20 kilogramů kokainu," uvedl za zasahující protidrogovou jednotku policejní mluvčí v Southamptonu Bob Gaiger. Všichni zadržení jsou prý Britové a pocházejí z Liverpoolu.

Coronia patří k nejluxusnějším lodím na světě a je považována za jedno z nejlepších plavidel vlastněných společností Cunard. V době razie trávilo na její palubě dovolenou kolem 700 lidí, vracejících se po 14 dnech strávených plavbou z Velké Británie přes Atlantický oceán do Jižní Ameriky a zpět.

Dvoutýdenní cesta vyjde potenciální zájemce na 999 liber (asi 49,95 tis.Kč), což je cena za jedno lůžko v běžné kabině. V luxusních částech plavidla vyjde pronájem menšího "domu" pro několik osob až na 12 tisíc liber (asi 600 tis.Kč).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám