Hlavní obsah

Letadlo kroužilo 20 minut nad Austrálií, dispečer zaspal

Novinky, DPA, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SYDNEY

Hned dva incidenty, které naštěstí neměly žádné vážné následky, se odehrály v australském a novozélandském letadle. Nad Canberrou kroužilo letadlo, protože dispečer zaspal, a v jiném letadle si zase novozélandská premiérka vyslechla vtípky na svou adresu. Rozhodla se, že to upovídanému pilotovi osobně vysvětlí.

Článek

Letadlo kroužilo nad australským hlavním městem Canberrou 20 minut, protože dispečer letového provozu zaspal a nepřišel do práce. Boeing 737 s 68 pasažéry na palubě letěl z Perthu. 

Mluvčí společnosti Air Services Australia Richard Dudley řekl, že nenastalo žádné bezpečnostní riziko. "Byla to normální operace, samozřejmě s tou výjimkou, že věž nezačala fungovat v plánovanou dobu," řekl Dudley.

Pilotovi se vtípek nevyplatil

Novozélandský pilot byl "uzemněn" poté, co pasažérům řekl, že jejich odlet z Wellingtonu se zdržel kvůli zavazadlům místní premiérky Helen Clarkové. 

Nejmenovaný pilot si zažertoval, že kufr premiérky byl přeložen, protože se rozhodla přestoupit na charterový let. Političce se to vůbec nelíbilo, zvláště, když se dozvěděla, že na palubě se pobavil i vůdce opozice Don Brash.

Premiérka šla do kabiny a pilotovi sdělila svůj názor. Zanedlouho přišla telefonická omluva přímo od generálního ředitele aerolinek. "To je otázka slušnosti. Celému letadlu řekl, že já, jako premiérka, jsem byla zodpovědná za zdržení. To prostě nebyla pravda," rozzlobila se.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám