Hlavní obsah

Lékaři provedli pitvu Terri, bude zpopelněna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WASHINGTON

Lékaři již dokončili pitvu těla Američanky Terri Schiavové. Její výsledky budou známé až za několik týdnů. Žena zemřela ve čtvrtek 31. března po 13 dnech bez výživy. Právo pohřbít Terri má její manžel Michael. Tělo bude zpopolněno.

Článek

Rodiče Terri - Bob a Mary Schindlerovi - podle svých slov přijali smrt dcery jako "boží vůli". Hodlají ale usilovat o to, aby se na Floridě, i v celých Spojených státech změnily zákony zajišťující péči o pacienty s poškozením mozku. "Chceme, aby je postihl jiný osud než naši Terri," zdůvodnili.

Patolog Jon R. Thogmartin z okrsku Pinellas-Pasco uvedl, že pitva byla provedena během pátku. Zapojili se do ní i neurologové. Mezi dokumentací nechybějí ani rentgenové snímky kostí a tělesných orgánů zemřelé. Závěry posmrtného vyšetření Schiavové budou známy do několika týdnů.

Popel bude rozprášen

Tělo Terri si převzal její manžel Michael. Podle jeho představ proběhne kremace ostatků. Popel chce rozptýlit na zahradě jejich společného domu v Pensylvánii. Právě na tomto místě měl pár v listopadu 1984 svatbu.

Schindlerovi by si přáli pohřbít mrtvou do země. Jejich žádosti však už 7. března nevyhověl soud. Ten určil, že právo vybrat způsob posledního rozloučení s Terri má její manžel.

Schiavová zemřela 31. března. [celá zpráva]

Třináct dní před tím byla z rozhodnutí soudů po 15 letech v kómatu odpojena od vyživovacích přístrojů. [celá zpráva]

O její znovu napojení bojovali do posledních chvil její rodiče. Soudy ale opakovaně dávaly za pravdu manželovi Terri. Ten tvrdil, že si dlouhodobé živoření na hranici smrti nepřála.

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám