Hlavní obsah

Lékaři: monacký kníže má mizivou šanci na přežití

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MONAKO

Monacký kníže Rainier III. umírá. Naděje, že by ho dokázali lékaři zachránit je "mizivá". Uvedli to v pátek jeho ošetřující lékaři. Zprávu potvrdil i knížecí palác.

Článek

Lékaři v pátek sdělili, že zdravotní stav knížete je stále špatný a "naděje na kladné vyústění je mizivá". Kníže byl hospitalizován 7. března se zánětem dýchacích cest. Minulý týden byl kvůli zhoršujícímu se stavu přemístěn na jednotku intenzivní péče. Postupně mu selhávaly tělesné orgány, mimo jiné srdce, plíce a ledviny.

Povinností hlavy monackého státu se ve čtvrtek oficiálně ujal jeho syn, bezdětný korunní princ Albert (47). V případě otcova uzdravení by mu však syn podle knížecího paláce moc musel vrátit.

Rainier vládne malému středomořskému knížectví od roku 1949, a je tak nejdéle vládnoucím monarchou v Evropě. Jeho knížectví se proslavilo jako daňový ráj. Sám Rainier proslul svým sňatkem s krásnou herečkou Grace Kellyovou. Manželům se vedle Alberta narodila i dcera Caroline (48) a Stephanie (40).

Kellyová zemřela 14. září 1982 při tragické dopravní nehodě.

Reklama

Související témata:

Související články

Monako hledá diamant ze závodního jaguara

Monako je na nohou. Stovky lidí hledají už od neděle dokonalý 118karátový diamant za více než 320 tisíc dolarů (asi 9,6 mil. Kč). Kámen byl zasazen...

Monacká princezna Stéphanie se rozvádí

Již druhý sňatek zkrachoval nejmladší dceři monackého knížete Rainiera III. princezně Stéphanii. Po deseti měsících od svatby se rozhodla ukončit manželství...

Výběr článků

Načítám