Hlavní obsah

Lékaři: Jásir Arafat není v ohrožení života

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PAŘÍŽ

Palestinský vůdce Jásir Arafat netrpí žádným onemocněním, které by ohrožovalo jeho život. Vyplývá to z lékařských vyšetření, která Arafat podstoupil ve vojenské nemocnici Percy ve městě Clamart u Paříže.

Foto: Marek Malůšek

Protagonité hry Měsíc nad řekou na jevišti Slováckého divadla v Uherském Hradišti.

Článek

"Poslední vyšetření říkají, že Jásir Arafat netrpí žádnou nemocí ohrožující jeho život. To, čím trpí, je vyléčitelné," oznámil Arafatův poradce Nabíl abú Rudajná. "Hypotéza (leukémie) byla vyloučena," dodal.

Poradce palestinského vůdce dále sdělil, že Arafat nemá leukémii, jak se původně předpokládalo, ani jinou vážnou nemoc. Tato možnost byla vyloučena již v sobotu.

Lékaři nyní vyšetřují, zda Arafata nepostihla virová infekce či otrava krve. Další výsledky budou oznámeny během příštího týdne. Podle některých zdrojů se dokonce Arafatův stav zlepšil. Sám se prý také cítí lépe. V sobotu začal normálně přijímat potravu, aniž by jí následně vyvrátil, jako tomu bylo doposud.

Arafatovi se přitížilo ve středu, kdy utrpěl kolaps. Na radu mezinárodního lékařského konzilia souhlasil s přepravou do francouzské nemocnice, která se specializuje v oboru hematologie, a poprvé po téměř třech letech opustil palestinské území, odkud nemohl vycestovat kvůli sporům s Izraelem.

Reklama

Související články

Jásir Arafat podstoupil první vyšetření

Palestinský vůdce Jásir Arafat, který je od pátku ve vojenské nemocnici v Paříži, se podrobil první sérii lékařských vyšetření. Přesné výsledky o jeho...

Výběr článků

Načítám