Hlavní obsah

Kim Čong-un světu ukázal dceru. Vzal ji na test balistické střely

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Severokorejský diktátor Kim Čong-un (40) přišel na páteční odpal mezikontinentální balistické střely se svou dcerou. Tím se poprvé potvrdila její existence, o níž panovaly dosud pouze dohady, píše americký server CNN. Předpokládá se, že se jmenuje Ču-e.

Kim Čong-un světu ukázal dceru. Vzal ji na test balistické střelyVideo: AP

 
Článek

O soukromí severokorejského vůdce a jeho rodiny se obecně mnoho neví. Před deseti lety severokorejská státní média informovala o jeho svatbě s Ri Sol-ču. Kim se na veřejnosti objevuje také se svou sestrou Kim Jo-Čong, která se stará o propagandu a Kimovo působení na veřejnosti.

Foto: KCNA, ČTK/AP

Kim Čong-un se svou dcerou obdivuje severokorejskou mezikontinentální balistickou střelu.

Kim měl ještě staršího bratra jménem Kim Čong-nam, který byl v roce 2017 zavražděn jedem na letišti v malajsijském hlavním městě Kuala Lumpur. Má se za to, že atentát nařídil právě Kim Čong-un.

Foto: KCNA, ČTK/AP

Kim Čong-un se svou dcerou

Na jaderné hrozby odpovím jaderným útokem, prohlásil Kim

Svět

Kim je mimo jiné vášnivým basketbalovým fanouškem a jeho pozvání v roce 2013 přijala bývalá hvězda NBA Dennis Rodman. Právě Rodman se tentýž rok v rozhovoru pro britský deník The Guardian zmínil, že se Kimovi narodilo dítě jménem Ču-e. Rodman tehdy uvedl, že s rodinou strávil nějaký čas, popsal Kima jako „dobrého otce“ a řekl,  že mluvil i s jeho manželkou. „Choval jsem jejich dítě Ču-e a také hovořil s paní Ri,“ řekl Rodman.

Podle jihokorejské zpravodajské služby NIS má Kim s Ri už tři děti, žádné ale až do nynějška nebylo potvrzené.

Foto: KCNA, ČTK/AP

Kim Čong-un se svou dcerou Ču-e

Severní Korea je dědičnou diktaturou od svého vzniku v roce 1948, kdy se vlády ujal Kim Ir-Sen, po jeho smrti v roce 1994 (byť je formálně jako „věčný prezident“ stále hlavou státu) se nejvyšším představitelem stal jeho syn Kim Čong-il, který zemřel v roce 2011. Od té doby stojí v čele státu jeho syn Kim Čong-un.

Putin poslal Kim Čong-unovi třicet koní

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám