Hlavní obsah

Izraelský zásah v Gaze si vyžádal šest mrtvých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

GAZA

Pět obětí mezi Palestinci si vyžádal noční zásah izraelské armády v Rafáhu a přilehlém uprchlickém táboře v pásmu Gazy. Zastřelen byl také jeden izraelský voják a tři další utrpěli zranění. Zraněny byly rovněž tři desítky Palestinců včetně nejméně tří žen. Šest lidí je v kritickém stavu.

Foto: HZS Zlínského kraje
Článek

Ráno operace skončila a izraelské síly se stáhly. Do Rafáhu u hranice s Egyptem vjelo asi 35 izraelských tanků doprovázených obrněnými transportéry a buldozery. Ze vzduchu je podporovalo několik vrtulníků.

Podle agentury AFP vojáci zničili dva tunely dlouhé asi 30 metrů, které sloužily k pašování zboží pod egyptsko-izraelskou hranicí. Mezi mrtvými je patnáctiletý chlapec.

Izraelští vojáci při útoku narazili na odpor Palestinců, kteří byli vyzbrojeni pouze lehkými zbraněmi. Krátce po ukončení operaci vystřelili Palestinci na severu pásma Gazy na izraelskou obec Sderot tři rakety. Střely zranily jednu osobu a způsobily škody nejméně na jednom domě.

Reklama

Výběr článků

Načítám