Hlavní obsah

Izraelci udeřili na Hizballáh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Izraelské letectvo udeřilo na pozice šíitského Hizballáhu, odkud islamisté pálili protitankovými střelami na Izrael, informoval web The Times Of Israel. Saúdská stanice Al-Arabíja uvedla, že Izraelci zaútočili v oblasti Nákúry.

Foto: Evelyn Hockstein, Reuters

Izraelské letectvo udeřilo v příhraniční oblasti Libanonu.

Článek

Údery se zaměřily na řadu stanovišť a pozorovatelen, odkud operovali teroristé z Hizballáhu, uvedla izraelská armáda. Podle webu The Times of Israel šlo o reakci na ostřelování izraelského města Šlomi a stanoviště izrelské armády v oblasti Misgav Am u libanonské hranice.

Napětí na sever od izraelských hranic nadále roste. Libanonský šíitský Hizballáh podporovaný Íránem poměrně pravidelně ostřeluje příhraniční izraelská města i pozice armády židovského státu, která palbu opětuje.

Přesto se Hizballáh zdráhá plnou silou vstoupit do konfliktu Izraele a palestinského teroristického hnutí Hamás, protože se obává, že by to rozvrátilo Libanon, uvedla agentura Reuters.

Íránská osa odporu proti Izraeli čelí zkoušce ohněm

Blízký a Střední východ

Reklama

Výběr článků

Načítám