Hlavní obsah

Indonésie ohlásila pátou oběť ptačí chřipky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JAKARTA

V Indonésii zemřela devatenáctiletá žena na ptačí chřipku, je v zemi již pátou obětí choroby. Virus byl objeven i u jejího příbuzného. V sobotu o tom informovala britská BBC.

Článek

Dívka žila ve městě Tangerang nedaleko metropole Jakarta. Její o osm let starší příbuzný, který s ní bydlel a který se nakazil, byl hospitalizován a nyní je v péči lékařů. Jeho nákazu oficiálně potvrdila laboratoř v Hongkongu. Podle indonéského ministerstva zdravotnictví se žena pravděpodobně nakazila od mrtvých infikovaných kuřat.

Celkem tak bylo v Indonésii potvrzeno už devět případů nákazy virem. Zdravotnické zdroje se obávají, že jedna ze sester, které o oběť pečovaly, bude také chorobou nakažena. Je proto teď v izolaci. Lékaři vyčkávají na výsledky testů, zda se potvrdí, že rovněž trpí virem H5N1.

Světová banka zároveň oznámila, že hodlá poskytnout finanční pomoc ve výši 500 miliónů dolarů chudým zemím, v nichž se ptačí chřipka vyskytla. 

Reklama

Výběr článků

Načítám