Hlavní obsah

Ind si chtěl udělat selfie s medvědem, ten ho rozsápal

Novinky, tcs

Co jsou někteří lidé schopni udělat pro zajímavou fotografii, je občas za hranicí lidského chápaní. Snaha o originální selfie se stala osudnou taxikáři jménem Prabhu Bhatara z indického státu Uríša. Když totiž spatřil divokého medvěda, nenapadlo ho nic lepšího, než si k němu lehnout a pokusit se s ním vyfotit. Medvěd muže rozsápal.

Foto: Profimedia.cz

Snaha o netradiční fotografii se stala muži osudnou.

Článek

Celá tragická událost, jejíž hlavní aktér by mohl aspirovat na Darwinovu cenu, se podle listu Odisha Sun Times odehrála nedaleko lesa v okrese Nabarangpur. Tudy se ve středu 2. května vracel Prabhu Bhatara se svými zákazníky ze svatby, když zastavil auto s tím, že si potřebuje odskočit. V tom spatřil medvěda ušatého, který byl podle všeho poraněn.

Ačkoliv ho jeho společníci nabádali k tomu, aby zvíře nechal být, Bhatara se rozhodl, že si ze setkání s divokou šelmou musí udělat selfie na památku. Došel až do těsné blízkosti medvěda a v tu chvíli ho zvíře napadlo.

Foto: Profimedia.cz

Před medvědem se snažil Bhataru chránit toulavý pes.

Jediný, kdo v tu chvíli přiběhl Bhatarovi na pomoc, byl toulavý pes, který na medvěda okamžitě zaútočil. Proti několikanásobně větší šelmě ale neměl příliš mnoho šancí. Jak smutně podotýká list Odisha Sun Times, ostatní měli plné ruce práce s natáčením celé tragické události.

Smutný rekord

Bhatara zemřel na místě. Přivolaní lesníci, kteří se nacházeli zhruba deset kilometrů od místa útoku, museli zvíře uspat, aby se mohli dostat k tělu. „Medvěd byl převezen do útulku, kde se léčí ze svých zranění,“ oznámil jeden z lesníků Dhanurjaya Mohapatra.

Mohapatra zároveň varoval před podobným nesmyslným jednáním. V Indii to totiž bohužel není nic zvláštního, divoká zvířata zde zabijí v průměru jednoho člověka denně. Indové navíc drží smutný rekord v počtu smrtí souvisejících se snahou pořídit si selfie. Od března 2014 do září 2016 se všech 60 procent případů smrti při selfie odehrálo právě v Indii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám