Hlavní obsah

Hurikán Jeanne na Floridě zabil pět lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MIAMI

Stát Florida je od neděle vyhlášen za oblast postiženou katastrofou, což by mu mělo umožnit rychlejší obnovu. V šesti týdnech se přes Floridu čtyřikrát prohnala tropická bouře a škody se podle odhadů vyšplhaly na 25 miliard dolarů. Přitom po posledním hurikánu Jeanne, který zasáhl Floridu o víkendu, zůstal účet za 4 až 8 mld. dolarů. Nenahraditelnou škodou je ale pět lidských životů, které si hurikán o víkendu vzal.

Foto: Milan Řehák

Tým SKST Teplice A - z leva D.Rúža, J.Růžička, M.Mít, K.Soukup

Článek

Další dvě osoby jsou podle tamějších úřadů pohřešovány.

Velká část města Miami a desítky obcí zůstaly bez elektřiny. Problémy s elektřinou se týkají více než miliónu domácností, uvedla policie. Oficiální informace o obětech zatím nejsou k dispozici. Rychlost větru dosahuje 185 kilometrů za hodinu.

Každých čtyřicet let

Z dnes zveřejněné analýzy odborníků společnosti vyplývá, že podobné cyklóny a škody lze očekávat v průměru každých asi čtyřicet let.

Skutečná hodnota škod způsobených hurikány je ale vyšší, než uvedených 25 miliard dolarů. Do údajů totiž nejsou započítány škody na nepojištěném majetku a škody na veřejném majetku.

Hodnota škod, které způsobily první tři hurikány - Charley, Frances a Ivan - je předběžně odhadována na 17 až 20 miliard dolarů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám