Hlavní obsah

Hamás neuzavře příměří s Izraelem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

RAMALLÁH

Palestinské militantní hnutí Hamás nepodepíše dohodu o příměří s Izraelem. Mluvčí Hamásu Abdal Azíz Rantisí, který byl v úterý cílem izraelského útoku, v sobotu uvedl: "Ti, kdo tvrdí, že Hamás uvažuje o příměří, pracují pro Šarona." Ve stejném duchu se dnes vyjádřila i další palestinská militantní organizace - Islámský džihád.

Foto: Václav Vlasák

Wembloudovy hrby byly jedním z dobře připravených závodů loňského seriálu.

Článek

Izraelský premiér Ariel Šaron v pátek navrhl Hamasu třídenní příměří. Izrael by se zavázal, že nebude dále usilovat o likvidaci radikálních palestinských předáků. Informace o tom, že Hamás uvažuje o příměří, se objevily v pátečním vysílání televize al-Džazíra.

Hamás plánované odvolal rozhovory minulý týden. Poté následovali útoky Izraele na předáky Hamásu. Při nich zahynulo 25 lidí, z nichž jen sedm bylo příslušníky militantních organizaci.

Izraelská armáda v sobotu zpřísnila omezení pro pohyb Palestinců v pásmu Gazy. Zároveň podnikla operaci v uprchlickém táboře Tulkarm na západním břehu Jordánu, při níž byli zraněni čtyři Palestinci.

Palestinský ministr pověřený bezpečností na území samosprávy Muhammad Dahlán popřel informaci izraelského rozhlasu, že by se měl v sobotu večer sejít s izraelskými bezpečnostními a vojenskými představiteli.

Přijede americký zmocněnec

Do Izraele má dnes přicestovat zvláštní americký zmocněnec pro tuto oblast John Wolf spolu se skupinou diplomatů a představitelů americké Ústřední zpravodajské služby (CIA). Jeho posláním je pomoci oběma stranám vw vyřešení konfliktu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám