Hlavní obsah

Guvernér New Jersey odstoupil kvůli homosexualitě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TRENTON

Guvernér amerického státu New Jersey, který se letos dal slyšet, že je proti homosexuálním sňatkům, v pátek oznámil rezignaci, protože měl sám známost s mužem. Guvernér James McGreevey to řekl na tiskové konferenci, na níž mu stála po boku jeho manželka. McGreevey mluvil klidně.

Foto: magistrát FM

aguapark Olešná

Článek

"Je to určitý cit, který mě odloučil od ostatních," řekl. "V životě nastane chvíle, kdy by se měl každý podívat hluboko do své duše a rozhodnout se pro jednoznačnou pravdu. Ne však pro takovou, jak ji chceme vidět, nebo doufáme, že ji uvidíme, ale pro takovou, jaká skutečně je," uvedl na tiskové konferenci. "A mou životní pravdou je, že jsem homosexuál," dodal.

"Aférou s mužem jsem porušil manželský svazek a rozhodl jsem se rezignovat," řekl. Svou rodinu požádal o odpuštění. "Bylo to špatné. Bylo to pošetilé. Bylo to neomluvitelné," dodal. Tento sedmačtyřicetiletý demokrat a otec dvou dětí nastoupil do úřadu v lednu 2002 a jeho mandát měl vypršet až v roce 2006.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám