Hlavní obsah

Greenpeace přišlo o sto miliónů, kardinální chybu měl udělat jediný účetní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Mezinárodní ekologická organizace Greenpeace přiznala, že loni přišla o 3,8 miliónu eur (přes 100 miliónů korun). Svým členům a sponzorům se v neděli omluvila za „vážné chyby” v účetnictví, kterých se dopustila její centrála v Amsterodamu.

Foto: Profimedia.cz

Aktivisté Greenpeace v rotterdamském přístavu

Článek

Podle německého časopisu Der Spiegel organizaci o peníze připravil chybnými kurzovými operacemi jeden účetní.

Finanční oddělení v Nizozemsku podle německého týdeníku použilo nevýhodný kurz při převodu národních měn na měnu evropskou. Vnitřní kontrola chybu nezachytila.

BEZ KOMENTÁŘE: Aktivisté vylezli s transparenty na padesát metrů vysokou věž

Greenpeace udržuje odbočky v mnoha zemích světa, které hospodaří v místních měnách. Oproti obvyklé praxi amsterodamské účetnictví v loňském roce použilo nevýhodný kurz. "Byla to vážná chyba," oznámila organizace. Nyní zjišťuje, zda se příslušný úředník nepokusil obohatit.

Související téma

Reklama

Související témata:

Související články

Rusku nařídili propustit loď Greenpace

Mezinárodní soud pro mořské právo v Hamburku nařídil v pátek Rusku, aby na kauci 3,6 miliónu eur (98 miliónů korun) propustilo loď Greenpeace Arctic Sunrise...

Rusko zastavilo stíhání aktivistů Greenpeace

Rusko ve středu v rámci amnestie vyhlášené prezidentem Vladimirem Putinem zastavilo trestní stíhání 29 aktivistů ekologické organizace Greenpeace. Hnutí to...

Výběr článků

Načítám