Hlavní obsah

Gates se stane britským rytířem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Bill Gates (48), zakladatel softwarového gigantu Microsoft, se stane rytířem britského impéria za "mimořádný přínos pro podnikání" v Británii. Oznámilo to v pondělí britské ministerstvo zahraničí. Termín slavnostního ceremoniálu zatím nebyl určen.

Foto: Alena Oudová

Dějiny města Plzně obsahují kromě textů také fotografie, mapové přílohy, seznam literatury a další užitečné informace.

Článek

Gates převezme z rukou královny Alžběty II. titul "rytíř-komandér Řádu britského impéria".

Ocenění mu bude uděleno také za to, že "významnou měrou přispěl k zaměstnanosti, vzdělávání a také na dobročinné účely... a na snížení chudoby v určitých částech Britského společenství národů, stejně jako v rozvojových zemích světa".

Britský ministr zahraničí Jack Straw prohlásil, že je "hrdý" na to, že se Gatesovi dostane tohoto britského ocenění. "Je jedním z nejdůležitějších vůdců světového obchodu. Jen v Británii jeho technologie pomohly vytvořit přes dva tisíce pracovních míst," konstatoval Straw.

Gates je právě v Londýně, kde se účastní konference, které předsedá britský ministr financí Gordon Brown. Jeho mluvčí oznámil, že šéf Microsoftu je z novinky "absolutně nadšen".

Nejbohatší muž planety navštíví v rámci svého evropského pobytu 27. ledna také Prahu.

Reklama

Související témata:

Související články

Bill Gates se v Praze setká s Klausem

Bill Gates přicestuje 27. ledna do Prahy. Při své jednodenní návštěvě se setká s politiky, byznysmeny a zástupci nadace Charta 77. Plánováno je i setkání...

Gates se v Praze s Klausem nesetká

Šéf softwarové firmy Microsoft a nejbohatší muž planety Bill Gates se při své jednodenní návštěvě Prahy 27. ledna nesetká s prezidentem Václavem Klausem,...

Výběr článků

Načítám