Hlavní obsah

Zmrzlinář si udělal ze zaostalejšího muže otroka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sheffield

Soud ve Velké Británii v úterý poslal na šest a půl roku do vězení 44letého obchodníka se zmrzlinou. David Rooke ve své garáži v Sheffieldu věznil muže se slabším IQ a poruchou učení. Nutil jej bez placení pracovat přes 15 hodin denně. Do vězení putují i jeho manželka a syn.

BEZ KOMENTÁŘE: Celá rodina muže brutálně týrala, udělala si z něj otroka

 
Článek

Craig Kinsella začal pro Rookeovu rodinu pracovat před několika lety. Třiačtyřicetiletý rozvedený otec dvou dětí podle žalobce David Brooka dostával pouhých 40 liber (zhruba 1300 korun) týdně, aby měl nárok na dávky, které mu ale zaměstnavatelé zabavovali.

Foto: ČTK/AP

Odsozený David Rooke

Policie se o Kinsellově osudu dozvěděla po rvačce před rodinným domem loni v červenci. „Vypověděl, že žil v garáži, spal na kusu koberce a přikrýval se starou záclonou. Rodina mu pravidelně neplatila ani ho neživila a on běžně vybíral zbytky jídel z odpadkového koše, aby se nasytil. Byl zjevně podvyživený,“ popsal stav muže po jeho osvobození žalobce a doplnil, že Rookeovi měli Kinsellu za otroka.

„Pracoval od 7.30 do 23. nebo 24. hodiny,“ poznamenal Brooke.

BBC uvedla, že Kinsella byl nucen žít v garáži asi šest týdnů a věznitelé ho několikrát napadli násadami různých pracovních nástrojů. Rooke mu vyhrožoval, že když uteče, tak ho „dostane“.

Soud ho poslal za mříže za věznění a napadení. Jeho 40leté manželce Donně vyměřil trest čtyř měsíců za ublížení na zdraví a jejich 19letému synovi Jamiemu čtyři a půl roku za výtržnost a napadení.

Reklama

Výběr článků

Načítám