Hlavní obsah

Zloději si ke klenotům za milióny prorazili tunel

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MILÁN

Klenoty v hodnotě zhruba 140 miliónů korun ukradli z jednoho z nejznámějších milánských obchodů neznámí zloději poté, co se do jeho budovy prohrabali pod zemí. Skupina čtyř mužů v policejních uniformách se z tunelu o asi metrovém průměru v obchodě vynořila v neděli.

Foto: Profimedia.cz

Jednou z tváří Damiani je i herečka Gwyneth Paltrow.

Článek

Lupiči nejprve spoutali páskou zaměstnance obchodu Damiani a pak je zamkli na toaletách kromě vedoucího, jenž jim měl odemknout sejfy.

Muži údajně mluvili s jižním přízvukem. Policie ale rovněž prověřuje možnost, že iniciátorem loupeže byl někdo ze zaměstnanců. Lupiče nezachytily bezpečnostní kamery a podle policie nezanechala skupina téměř žádné stopy. Budování tunelu jí prý muselo trvat několik měsíců.

Tunel měl vyústění v bytě jednoho ze sousedních domů, jehož majitel je na cestách po Spojených státech a o ničem nevěděl, napsal list The Daily Telegraph.

Vedení obchodu ještě nestačilo dokončit seznam šperků, které chybí. Uvedlo jen, že všechny ukradené náušnice, náramky a řetízky byly osázené diamanty. Veškeré šperky, které Damiani prodává, údajně ale plně kryje pojištění. Největší skvosty obchodu navíc se prý navíc nacházely v Los Angeles na slavnostním galavečeru při předávání Oscarů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám