Hlavní obsah

Zloděj hodil po německých policistech heroin a čtyři vyřadil ze služby

Berlín

Čtveřici německých policistů vyřadil v sobotu večer ze služby zloděj, který jim při potyčce hodil do obličeje heroin. Protože pak všem strážcům zákona vyšel pozitivně test na drogy, nemohli pokračovat ve službě. O případu informovala policie v západoněmeckém Essenu.

Foto: Christian Mang, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Policisté 48letého Chorvata zadrželi kvůli krádeži v obchodě pro kutily. Na služebně u něj navíc našli množství peněz, několik nožů a drogy, a to včetně heroinu a kokainu. Muž však v jednu chvíli sáčky a nádoby s drogami sebral a začal s nimi utíkat na toalety, zřejmě aby je spláchl.

Dva policisté mu v tom chtěli zabránit, a tak ho povalili na zem. Muž se jim však vehementně bránil a do obličeje jim hodil sáček s heroinem. Protože byl roztržený, dostal se heroinový prach do dýchacích cest obou policistů. Omamné látky se nedobrovolně nadýchali i další dva policisté, kteří přispěchali na pomoc.

Všichni čtyři strážci zákona se pak podrobili testu na drogy s pozitivním výsledkem. Někteří si navíc stěžovali na zdravotní problémy. Chorvat skončil ve vazbě a čelí několika obviněním.

Zloději ve Francii odčerpali palivo z nádrže hasičům

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám