Hlavní obsah

Žena žaluje šestiletou dívku kvůli srážce na sjezdovce

Vídeň

Šestiletou dívku zažalovala v Rakousku žena, která se s ní srazila na lyžařské sjezdovce. Pro nezvyklý krok se rozhodla poté, co neuspěla s žalobou proti dospělému, který holčičku na svahu dozoroval. Nejmenovaná žena požaduje odškodné ve výši 38 000 eur (zhruba milión korun), uvedla agentura APA.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Srážka se udála v minulé lyžařské sezóně v oblasti Hochhäderichu nedaleko hranice s Německem. Žena tvrdí, že se jí dítě najednou připletlo pod nohy a ona utrpěla tak vážné zranění, že se na lyže už nikdy znovu nepostaví.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Původně bezúspěšně žalovala dospělého, který na dívku na školním lyžařském kurzu dohlížel. „V prvé řadě se žaloba podává na rodiče nebo lyžařské instruktory kvůli nedbalosti,“ potvrdila mluvčí soudu ve městě Feldkirch Claudia Hagenová.

Soud teď rozhoduje, zda může školačka nést právní odpovědnost. Zákon říká, že to je možné až od čtrnácti let věku, připouští však výjimku v případě, kdy je dítě schopné chápat důsledky svého konání. Předpokládá se, že případná kompenzace by byla uhrazena z pojistky malé lyžařky.

Při úvodním slyšení v pondělí ale uvedl soudní expert, že za srážku mohla žena stejně jako dítě. Proces bude pokračovat dalším stáním za tři týdny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám