Hlavní obsah

Žena spadla z výletní lodě do Jadranu, zachránili ji po deseti hodinách

– Pula (Chorvatsko) • Aktualizováno

Deset hodin plavala v Jaderském moři Britka, která čtvrt hodiny před sobotní půlnocí spadla z velké výletní lodi Norwegian Star. Při rozsáhlé záchranné akci ženu až dopoledne objevila a vylovila loď chorvatské pobřežní stráže, informoval v neděli na svém webu deník Jutarnji list.

Foto: Profimedia.cz

Loď Norwegian Star na archivním snímku

Článek

Britka spadla do moře v sobotu kolem 23:45 SELČ a záchranná operace se rozběhla až kolem 06:30 SELČ.

Na palubu člunu pobřežní stráže ji záchranáři dostali v 09:45 SELČ. Byla asi 1300 metrů daleko od zadané polohy místa neštěstí a 60 námořních mil (cca 109 km) od přístavu Vargarola v Pule, z něhož záchranná akce začala. Do pátrání se zapojilo pět lodí a letadlo.

Žena byla podle deníku přepravena do nemocnice v Pule. Vzhledem k tomu, co prožila, je ale v dobrém zdravotním stavu, napsal Jutarnji list.

To potvrzuje i krátký rozhovor, který Britka poskytla chorvatské televizi HRT bezprostředně po vystoupení z lodi pobřežní stráže na břeh. „Spadla jsem ze zádi Norwegian Star, byla jsem ve vodě deset hodin a tito báječní chlapci mě zachránili,” řekla žena, na níž nebyly patrné žádné zvláštní stopy toho, čím prošla.

Okolnosti, za nichž z plavidla spadla, zatím nejsou jasné a jsou předmětem vyšetřování. Společnost Norwegian Cruise Line, která výletní loď provozuje, podle agentury AP v prohlášení pouze uvedla, že cestující spadl přes palubu, když loď byla na cestě do Benátek.

Reklama

Výběr článků

Načítám