Hlavní obsah

Zběsilý dentista vytrhal ženě 20 zubů najednou, pacientka zemřela

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Enfield

Zubař Rashmi Patel z Enfieldu v americkém Connecticutu měl v plánu vytrhat důchodkyni Judy Ganové dvacet zubů, jež měla nahradit zubní protéza. Od jeho záměru provést extrakci najednou ho neodradil ani zhoršující se stav pacientky, ani prosby jeho vlastního personálu, aby toho zanechal. Pacientka hodinu po zákroku zemřela v nemocnici.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Případ se stal již v polovině února, ale teprve nyní o něm informoval britský deník The Daily Mail. Čtyřiašedesátiletá bývalá knihovnice během trhání v zubařském křesle omdlela. Dentistovy asistentky vypověděly, že od chvíle, kdy pacientce začaly selhávat životní funkce, doktora několikrát prosily, aby proceduru přerušil, ale bez úspěchu.

Patel, zubař s jedenáctiletou praxí, údajně nejen odmítl zavolat záchranku, ale neoblomilo ho ani to, když ho při krátkém dočasném procitnutí prosila i samotná Ganová, aby přestal.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Zubařská komora státu Connecticut Patelovi dočasně pozastavila licenci. Na červen je nařízeno slyšení, po kterém by mohl o oprávnění provozovat zubařskou praxi přijít natrvalo. Je viněn z toho, že se pokusil provést extrakci všech dvaceti zubů v rámci jedné návštěvy, což komise vyhodnotila jako nesprávný postup. Dále mu klade za vinu, že nereagoval, když pacientka přestávala dýchat, ale soustředil se jen na to, aby svou práci dodělal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám